ZAPEČENI KRUMPIR S GLJIVAMA, SAVRŠEN PRILOG UZ RUČAK: Jednostavno jelo ostavlja dojam složenosti koji će vas osvojiti

Krumpir i gljive - odličan prilog uz ručak.

pixabay

Količina sastojaka idealna je za dvije osobe, a priprema će trajati oko jedan sat.

Sastojci:

5 krumpira
8 šampinjona
1/2 ljubičastog luka
100 g pancete
2 režanja češnjaka
majčina dušica
1 dl bijelog vina
50 g goude
sol
svježe mljeveni papar

pixabay 

Priprema:

Pancetu ispržite na brzinu na tavi. Dodajte luk, šampinjone, češnjak i malo bijelog vina. Nakon nekoliko minuta dodajte ostatak vina, majčinu dušicu, sol i papar.

Neočišćeni krumpir kuhajte u slanoj vodi 15-ak minuta. Izvadite ga iz vode da se ohladi i razrežite ga na četiri dijela da biste sredinu mogli napuniti pancetom i šampinjonima.Raspodijelite umak po krumpirima i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva pola sata. Izvadite krumpir iz pećnice, pospite ga sirom i vratite na još desetak minuta u pećnicu.

izvor: 24sata.hr