Krumpir je vrlo svestrana i jedna od omiljenih namirnica Hrvata, a Talijani ga vole jesti i na ovakav način. Jelo koje se sastoji od krumpirovog tijesta punjenog šunkom i sirom priprema se vrlo jednostavno i brzo u tavi.
Sastojci:
500 g krumpira
150 g brašna
1 jaje
sol, papar
maslinovo ulje
100 g šunke
100 g topljenog sira
Priprema:
Krumpir skuhajte u ljusci, očistite i izgnječite. Dodajte sol, jaje, papar i brašno te umijesite glatko tijesto. U tavu stavite maslinovo ulje i gore rasporedite pola tijesta. Po njemu stavite šunku i sir i na to rasporedite ostatak tijesta. Pecite oko 5 minuta s jedne i 5 minuta s druge strane, na laganoj vatri.
Pripremu pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice