Pire krumpir je mnogima omiljen prilog, a posebno mališanima. Savršeno se slaže sa sarmom i punjenim paprikama, gulašima, ali i svim vrstama mesa. No kako bi bio savršeno kremast, dodajte mu ove sastojke.

Sastojci:

2 kilograma krumpira
2 žličice soli
3 žlice maslaca
1/2 šalice krem ​​sira
1/2 šalice mlijeka
sol i papar

Recept za najkremastiji pire krumpir
Shutterstock 

Priprema:

Ogulite krumpir i narežite ga na kockice. Stavite krumpir u lonac i prelijte ga vodom. Dodajte sol i dobro promiješajte. Kuhajte ga 15 do 20 minuta, dok voda ne proključa ili dok krumpir ne omekša.

Ocijedite krumpir i vratite u lonac. Dodajte maslac, krem sir, mlijeko i miksajte dok smjesa ne postane glatka. Po želji dodajte sol i papar.