DOMAĆI SLANCI PUNO BOLJI OD ONIH IZ PEKARE: Garantirano će oduševiti svakog tko ih proba

Recept za domaće slance nakon kojih ćete zaboraviti na one iz pekare.

Shutterstock

Jednostavan recept za domaće slance koji su puno bolji od onih iz pekare. Najprije će zamirisati čitavu kuhinju, a zatim vas osvojiti mekom, prozračnom teksturom bogatog okusa.

Sastojci:

Tijesto:

400 g glatkog brašna
sol
110 ml mlake vode
110 ml mlijeka
20 ml ulja
15 g svježeg kvasca

Preljev:

1 žličica soli
1 žlica brašna
6 žlica vode

Priprema:

U vodi i mlijeku otopite svježi kvasac pa s tom smjesom i ostalim sastojcima zamijesite tijesto i ostavite da odstoji oko pola sata. Tijesto podijelite na 15 loptica i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Svaku lopticu razvaljajte, malo pouljite i formirajte u slance.

Slance poredajte na nauljeni lim i ostavite da odstoje oko pola sata. Malo ih pouljite i pecite na 200 stupnjeva oko 10 minuta. Izvadite ih iz pećnice i prošarajte ih smjesom od soli pa pecite još 15 minuta. Vruće ih premažite s malo ulja.

izvor: index.hr