Ako ste u potrazi za prilogom koji će se dobro uklopiti u nedjeljni jelovnik, isprobajte ovaj recept za hrskave mlade krumpire. Priprema traje 50-ak minuta, a većinu posla odrađuje pećnica.
Zgnječeni krumpiri odlično idu uz pečenu piletinu, ali dobro će poslužiti i kao večernji snack. Ako se opredijelite za ovu drugu opciju, uz njih poslužite umak od grčkog jogurta.
Sastojci:
1 kg mladih krumpira
2 grančice timijana
2 režnja češnjaka
3 žlice maslinovog ulja
sol, papar
Priprema:
Krumpire dobro izribajte četkicom pa ih skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite ih i pustite da se malo ohlade, a za to vrijeme pomiješajte maslinovo ulje s protisnutim češnjakom i nasjeckanim timijanom. Krumpire prelijte pripremljenim preljevom, posolite i popaprite pa dobro promiješajte rukama. Prebacite ih na lim obložen papirom za pečenja pa svaki zgnječite vilicom.
Pecite ih 30 do 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva. Znat ćete da su gotovi kad poprime zlatnu boju, a kuhinjom se proširi miris timijana.