Francuski krumpir ukusno je kremasto jelo koje može biti bogatiji prilog mesu, ali je sasvim zasitno i fino kao glavno jelo, pogotovo ako dodate i kobasice. Isprobajte recept s jogurtom i mlijekom i oduševite ukućane.
Sastojci:
500 g krumpira
3 kuhana jaja
200 ml jogurta
100 ml mlijeka
4 češnja češnjaka
ulje
sir
sol i papar
Priprema:
Tepsiju obilno premažite uljem. Krumpir narežite na ploške, posolite, popaprite i dodajte malo ulja. Pomiješajte. Na dno poredajte polovicu krumpira, kuhana jaja narežite na kolutove i posolite. Na njih rasporedite preostali dio krumpira.
U zdjelu razbijte jaje, dodajte jogurt, 30 ml ulja i mlijeko te dobro promiješajte. Prelijte preko krumpira i na vrh naribajte sir. Pecite na 210 stupnjeva C oko 50 min.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice