JEDNOSTAVNI KROASANI KOJI NE ZAHTIJEVAJU PUNO PRIPREME: Prozračno tijesto i hrskava korica kao iz francuske pekare

Uz ovaj recept naučit ćete raditi najfinije kroasane kao iz najbolje francuske pekare.

pixabay

Kroasani su idealni, kako za doručak, tako i za večernja druženja s prijateljima. Ovi kroasani jednostavno mogu pripremiti kod kuće, jer ne zahtijevaju puno pripreme ni preklapanja tijesta, ali ni puno maslaca.

Možete ih imati zamrznute za situacije kada vam dolaze nenadani gosti i uvijek možete isprobavati razna punjenja. Slatki ili slani - baza je ista. 

Sastojci:

700 g brašna

1.5 vrećica suhog kvasca

3 dl mlijeka

2 jaja

3 žlice šećera

žličica soli

125 g maslaca

0,5 dl ulja

pixabay 

Priprema:

U odgovarajuću posudu staviti brašno, sol, 2 žlice šećera, suhi kvasac razmućen s malo toplog mlijeka i šećera, jedno jaje, i jedan bjelanjak (jedan žutanjak sačuvati za premazivanje kroasana), ulje i mlijeko.

Zamijesiti tijesto i odložiti da se diže. Gotovo tijesto zamijesiti, podijeliti na osam jednakih dijelova. Nakon toga otopiti maslac kojim se premazuje tijesto. Svaki dio razvaljati posebno, premazati maslacem i posložiti jednu preko druge. Razvaljati tijesto, izrezati na osam trokuta i uvijati od šireg dijela ka užem, u obliku kroasana. Premazati ih žumanjkom. Kroasane peći 15, 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva C.

izvor: gastro.24sata.hr