Postoje brojni recepti za izradu kroasana, a u nastavku vam donosimo recept za izradu mekanih i sočnih domaćih kroasana koje ćete obožavati.
Sastojci:
2 dcl mlijeka
kvasac
40 dkg glatkog brašna
40 dkg oštrog brašna
prstohvat soli
dvije žličice šećera
mlijeko
margarina
Priprema:
Zagrijte mlijeko i u njemu razmrvite jedan kvasac i dodajte žličicu šećera. Pustite da se kvas diže.
U zdjeli pomiješajte 40 dkg mekog brašna i 40 dkg oštrog brašna. Stavite prstohvat soli te još dvije žličice šećera. Rastopite margarin te dodajte i njega u smjesu.
Dodajte kvasac i zamijesiti glatko tijesto. Po potrebi dodajte još mlakog mlijeka. Zamijesite tijesto i stavite ga na toplo oko sat vremena.
Kada se tijesto diglo podijelite ga na nekoliko dijelova i razvaljajte u krug. Krug podijelite na trokutiće jednake veličine i prema želji dodajte punjenje i zarolajte. Pećnicu postavite na 180 stupnjeva Celzijevih i pecite 20 minuta.
izvor: net.hr
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice