Stari kruh nepresušan je izvor inspiracije. Osim složenaca i standardnog pohanog kruha, možete napraviti i jednostavne muffine. Brzo su gotovi, nećete morati prati puno suđa, a možete ih i jesti s nogu.
Preporučujemo da upotrijebite bijeli kruh ili brioche peciva, ali poslužit će i stari kroasani. Kad se ispeku, možete ih preliti javorovim sirupom, šećernom glazurom ili otopljenom čokoladom.
Sastojci:
400 g starog kruha
5 jaja
1 žlica šećera
1 vanilin šećer
350 ml mlijeka
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a kalupe za muffine premažite maslacem i obložite papirom za pečenje tako da strši iznad rubova. Umutite jaja s mlijekom i šećerom, a kruh narežite na kockice. Prelijte kruh pripremljenom smjesom, pustite da kratko odstoji pa ga rasporedite u standardni kalup za 12 muffina.
Pecite otprilike 25 minuta, dok muffini ne poprime lijepu zlatnu boju. Izvadite ih iz kalupa nakon otprilike pet minuta i poslužite. Papir za pečenje će poslužiti kao simpatična košarica.