Za pripremu domaćih tortilja trebat će vam samo nekoliko sastojaka iz svake kuhinje i otprilike sat vremena. Bez brige, u to vrijeme ulazi i pola sata odležavanja tijesta. Zaista ga trebate pustiti da odmori kako bi ga lakše razvaljali.
Sastojci:
250 g brašna
1 žličica soli
1/2 žličice praška za pecivo
4 žlice rastopljenog maslaca
180 ml hladne vode
Priprema:
Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo pa dodajte rastopljeni i rashlađeni maslac. Promiješajte pa postepeno dolijevajte vodu. Budite strpljivi i umijesite glatko tijesto pa ga pokrijte krpom i pustite da odstoji barem pola sata.
Nakon što odstoji, podijelite tijesto na 12 kuglica i razvaljajte ih. Pecite ih na zagrijanoj tavi sve dok ne poprime zlatnu boju.
Shutterstock
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice