Pizza Margarita dolazi iz Napulja i s pravom se smatra kraljicom pizza. U nastavku donosimo recept kako se na jednstavan način priprema ukusna Margherita.
Sastojci:
300 g brašna
pola kocke kvasca
žličica šećera
prstohvat soli
1,5 dcl mlake vode
nekoliko žlica ulja ili masti
Za umak:
1 mali režanj češnjaka
2 dcl sosa od rajčice
1 žlica maslinovog ulja
½ žličice sušenog origana
prsothvat soli
Za nadjev:
umaka za pizzu
¾ šalice naribanog sira mozzarella ili 10 dkg svježeg sira mozzarella
parmezan
Priprema:
Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka i ostavite ga pola sata da se odmori. Za to vrijeme napravite umak za margarita pizzu.
Kada je tijesto spremno, razvaljajte ga i stavite u lim za pečenje. Premažite umakom i dodajte nadjev. Margarita pizza je spremna za pečenje.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice