Svjetski dan tune obilježava se 2. svibnja, a ova popularna vrsta ribe često se koristi u pripremi brzih salata, u složencima, a jedan od najomiljenijih načina pripreme je tuna steak, odnosno odrezak od tunjevine.
Popularan je i super ukusan namaz od ove namirnice, a jednostavno ga možete pripremiti kod kuće. Isprobajte naš recept za domaću paštetu od tunjevine.
Još ga stignete proslaviti pa vam predlažemo brzinski sendvič koji možete pripremiti čim dođete kući s posla.
Sastojci:
- 150 g tune iz konzerve
- 60 g majoneze
- 30 g celera
- ½ glavice ljubičastog luka
- 1 žlica limunovog soka
- 1 češanj češnjaka
- sol, papar
- kruh po izboru
Priprema:
Konzerve tune otvorite i dobro ocijedite višak ulja. Celer i luk narežite na sitne kockice, a češnjak protisnite. U posudu srednje veličine stavite tunu, majonezu, nasjeckani celer, luk i češnjak, dodajte limunov sok i začinite sa soli i paprom. Po želji dodajte i malo grčkog jogurta. Sve sastojke dobro promiješajte i napravite sendvič s dodacima po izboru. Ostatak prekrijte plastičnom folijom i držite u hladnjaku do sljedećeg obroka.