Iako u trgovinama postoji velik izbor raznih namaza i pašteta, nema do okusa domaće. Riblja pašteta od tunjevine priprema se jako brzo, a ako joj dodate mljeveni kikiriki, imat će još bolji okus. Paše kao namaz na kruhu, pecivu ili brusketima, ali i kao podloga u jelima s tortiljom.
Sastojci:
1 konzerva tune
300 g krem sira
200 g majoneza
100 g kikirikija
sok od pola limuna
sol, papar, mljevena crvena paprika
Priprema:
Pomiješajte sir i majonezu, pa sve dobro izmiksajte da se lijepo sjedini. Tunjevinu ocijedite od ulja, pa usitnite vilicom ili blenderom. Dodajte u smjesu kiselo vrhnje i majonezu, prelijte limunovim sokom i dobro promiješajte. Kikiriki također sameljite u blenderu i dodajte u paštetu. Dodajte začine po želji i sve još jednom dobro promiješatjte. Prije posluživanja možete ga malo ohladiti u hladnjaku jer će se tako lakše mazati.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice