Sigurni smo kako u smočnici imate nekoliko konzerva tune u ulju. Iako su hladne salate ili brzinska tjestenina s tunom uvijek dobra ideja,preporučujemo da isprobate ovaj jednostavan recept za popečke.
Poslužite ih tople, s tartarom, umakom od jogurta ili, jednostavno, sa žlicom kiselog vrhnja. Dobar tek!
Popečci od tune iz konzerve
Sastojci:
- 2 konzerve tune (cca 350 g)
- 1 žlica svježeg peršina
- 20 g panko mrvica
- 1 jaje (M)
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 1/4 žličice soli
- 1/4 žličice papra
- 1 žličica senfa
- 1 žlica majoneze
Priprema:
- Najprije dobro ocijedite obje tunu iz obje konzerve.
- Peršin operite i sitno nasjeckajte.
- Sve sastojke pomiješajte žlicom pa oblikujte popečke jednake veličine.
- Zagrijte tavicu i samo je lagano premažite maslinovim uljem. Pecite popečke otprilike dvije do tri minute sa svake strane, dok ne poprime zlatnu boju. Poslužite odmah!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice