Sigurni smo kako u smočnici imate nekoliko konzerva tune u ulju. Iako su hladne salate ili brzinska tjestenina s tunom uvijek dobra ideja,preporučujemo da isprobate ovaj jednostavan recept za popečke.

Poslužite ih tople, s tartarom, umakom od jogurta ili, jednostavno, sa žlicom kiselog vrhnja. Dobar tek!

Popečci od tune iz konzerve

Sastojci:

  • 2 konzerve tune (cca 350 g)
  • 1 žlica svježeg peršina
  • 20 g panko mrvica
  • 1 jaje (M)
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 1 žličica senfa
  • 1 žlica majoneze

Priprema:

  1. Najprije dobro ocijedite obje tunu iz obje konzerve.
  2. Peršin operite i sitno nasjeckajte.
  3. Sve sastojke pomiješajte žlicom pa oblikujte popečke jednake veličine.
  4. Zagrijte tavicu i samo je lagano premažite maslinovim uljem. Pecite popečke otprilike dvije do tri minute sa svake strane, dok ne poprime zlatnu boju. Poslužite odmah!