Ako želite proširiti svoje kulinarske vještine, okušajte se probati napraviti prave domaće raviole. Za domaću tjesteninu vam je potrebno samo brašno, jaje, sol i puno srtpljenja.
Domaći ravioli punjeni su zanimljivom kombinacijom kakvu još niste vidjeli, sira gorgonzole i slatkih krušaka. Ova slatko-slana kombinacija umiješana u pesto od bosiljka naša su preporuka za vaše iduće jelo.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 2 jaja
- so, papar
- 1 kruška
- 150 g orasi
- 300 g gorgonzola
- vezice svježeg bosiljka
- 1,2 dl maslinovog ulja
- češanj češnjaka
- 150 g parmezana
Priprema:
Radnu površinu posuti brašnom, pa u sredini napraviti udubljenje. Umutiti jaja, posolite i lagano umutiti vilicom. Kada su jaja i brašno dovoljno izmiješani, prsima umijesite mekano tijesto. Zamotajte u foliju i ostavite da se ohladi pola sata.
Kruške ogulite i narežite na sitne kockice. Sameljite 100 g oraha. Gorgonzolu zdrobite s vilicom i promiješajte s kruškom i ostatak oraha. Razvaljajte tijesto na željenu debljinu. Dio razijenog tijesta stavite na stol, posložite hrpice punjenja po jednom dijelom tijesta. Preklopite s drugim dijelom i rezačem ili čašom izrežite raviole.
Nekoliko listića bosiljke ostavite sa strane, a ostatak 50 g oraha, luk, 50 g parmezana, malo soli i papra pomiješajte u pesto. Raviole kuhajte u vreloj slanoj vodi oko 4 minute pa ih procijedite. Pomiješajte ih s gotovim pestom, pospite ostatkom paremzanom i mljevenom orasima te uskrasite listovima sačuvanog bosiljka.