Starinsko domaće jelo trganci jedno je od onih jela koja nas podsjećaju na djetinjstvo. Radi se o domaćoj tjestenini koja se priprema od najjeftinijih sastojaka, brašna, jaja i vode, a može i bez jaja. Dobili su ime po načinu na koji se rade, naime, komadići tijesta se "otrgnu" rukom i nije važno da su pravilnog oblika. Nakon što se skuhaju u vodi, dinstaju se na luku. Ukusni su kao prilog uz meso na saftu, ali i kao samostalan obrok.

Kako pripremiti domaće trgance
Shutterstock 

Sastojci:

  • 300 g brašna (može bijelo, polubijelo ili crno brašno)
  • 1 jaje
  • voda
  • prstohvat soli
  • luk
Kako pripremiti domaće trgance
Shutterstock 

Priprema:

Pomiješajte sastojke i zamijesite tijesto i formirajte kuglu. Zakuhajte vodu i kad zavri, trgajte komadiće rukom i ubacujte u kipuću vodu. Kuhajte ih oko 20 minuta. Kuhani su kad isplivaju na površinu, ocijedite ih i prodinstajte na luku. Po želji ih možete još posoliti.