Uobičajeno se tjestenina nakon kuhanja procijedi, a mnogi ju i malo isperu, no to je greška. Također voda od kuhanja tjestenine se ne bi trebala bacati, posebno ako pripremate umak.
A tjesteninu ne biste trebali ispirati jer njezina površina sadrži škrob koji pomaže da se bolje spoji s umakom. Talijani, poznati po svojoj ljubavi prema tjestenini i umijeću kuhanja, tjesteninu ne peru. To je zato jer najčešće koriste tjesteninu od durum pšenice koja sadrži minimum škroba.
No i slavni kuhar Jamie Oliver ne ispire tjesteninu. Saznajte zašto tjesteninu ne trebate kuhati u vodi i kako ćete tako uštedjeti vrijeme i pranje suđa, a bit će ukusnija.
Postoje iznimke, naime ako tjesteninu nećete jesti odmah, već je planirate čuvati u hladnjaku, možete je oprati. Kvalitetnu tjesteninu od durum pšenice nije potrebno prati.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice