Domaća pizza po receptu Gordona Ramsaya

U nastavku pogledajte recept poznatog kuhara za pepperoni pizzu.

Pixabay, Print screen youtube

U Zagrebu je u tijeku festival pizze, a želite li ipak sami napraviti pizzu kod kuće, u nastavku vam donosimo recept poznatog chefa Gordona Ramsaya.

Slavni kuhar podijelio je jednom prilikom odličan recept za svoju pepperoni pizzu, a mnogi koji su ju već probali napraviti po ovom receptu kažu da, nakon što ju probate, više nećete naručivati druge pizze.

Ovu pizzu možete napraviti od nule pa ako ste raspoloženi za to da napravite vlastito tijesto, u nastavku ćete pronaći recept i za tijesto, korak po korak, no ako nemate previše vremena, poslužit će i kupovno tijesto.

Osim toga, ova je pizza krcata pepperoni salamom (možete koristiti i kulen ili srijemsku salamu), no vi možete prilagoditi sastojke i staviti manje salame, a možete ju i u potpunosti izbaciti ako želite laganu, vegetarijansku verziju pizze.

Recept za pizzu Gordona Ramsayja

Sastojci za tijesto:

400 g glatkog brašna
250 ml mlake vode
2 žličice maslinovog ulja
2 žličice soli
jedna žličica kvasca

Pogledajte i kako da pripremite tijesto za pizzu za samo 10 minuta

Priprema:

U zdjelu stavite brašno i dodajte mu kvasac, a zatim ulijte mlaku vodu i ulje i lagano promiješajte prije dodavanja soli. Na čistoj radnoj površini mijesite tijesto dok ne postane glatko, a mijesite ga između 8 i 10 minuta. Možete ga i miksati ako imate spiralni nastavak za mikser. Tijesto zatim podijelite na pola i od njega napravite dvije kugle.

Kugle tijesta stavite u duboku posudu koju ste malo posuli brašnom, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se dižu na sobnoj temperaturi oko sat i pol ili dok se ne udvostruče. Tijesto zatim stavite na radnu površinu, razvucite ga u okrugli oblik i stavite na lim za pečenje.

Sastojci za nadjev:

80 g mozzarelle
120 ml passate
16 šnita salame
malo maslinovog ulja

Priprema:

Passatu rasporedite po tijestu, a zatim na nju posložite sir i salamu. Pecite na 200 stupnjeva 8 do 12 minuta, dok korica ne postane hrskava i zlatna, a kada ju izvadite, koricu premažite s malo maslinovog ulja.

izvor: index.hr