Monte Cristo je sendvič koji se često miješa sa svojim francuskim prijateljem Croque Monsieurom. Najčešće se poslužuje uz javorov sirup ili umak od voća.

Ovaj sendvič pojavili su se u SAD-u ranih 1900-ih, ali recept je postao popularan kada se sendvič Monte Cristo pojavio u restoranu u Disneylandu. 

Sastojci:

  • 2 kriške kruha
  • 1 žličica majoneze
  • 1 žličica senfa
  • 3 kriške kuhane šunke
  • 2 kriške kuhane pureće šunke
  • 1 kriška sira
  • 1 veliko jaje
  • mlijeko

Priprema:

Namažite majonezom jednu krišku, a drugu semfom. Na vrh stavite šunku, puretinu pa sir. Zatvorite sendvič drugom kriškom kruha. Istucite jaje i dodajte mu malo mlijeka, namastite tavu maslacem na srednjoj vatri. Umočite sendvič u smjesu od jaja pa stavite na tavicu. Nakon što porumeni s obje strane i sir se rastopi maknite na tanjur.