Monte Cristo je sendvič koji se često miješa sa svojim francuskim prijateljem Croque Monsieurom. Najčešće se poslužuje uz javorov sirup ili umak od voća.
Ovaj sendvič pojavili su se u SAD-u ranih 1900-ih, ali recept je postao popularan kada se sendvič Monte Cristo pojavio u restoranu u Disneylandu.
Sastojci:
- 2 kriške kruha
- 1 žličica majoneze
- 1 žličica senfa
- 3 kriške kuhane šunke
- 2 kriške kuhane pureće šunke
- 1 kriška sira
- 1 veliko jaje
- mlijeko
Priprema:
Namažite majonezom jednu krišku, a drugu semfom. Na vrh stavite šunku, puretinu pa sir. Zatvorite sendvič drugom kriškom kruha. Istucite jaje i dodajte mu malo mlijeka, namastite tavu maslacem na srednjoj vatri. Umočite sendvič u smjesu od jaja pa stavite na tavicu. Nakon što porumeni s obje strane i sir se rastopi maknite na tanjur.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice