Znanstveno je potvrđeno da jedenje tjestenine usrećuje, a pizza je na prvom mjestu najbolje ocijenjenog jela na svijetu, prema popisu najboljih svjetskih kuhinja za 2023/24. koji objavljuje TasteAtlas. Zato nas ne čudi ako su i vama pizza ili tjestenina, posebno ona sa sirom, omiljena hrana.
Spojite ih u jedno raskošno, a opet super jednostavno jelo i oduševite ukućane.
Sastojci:
- 450 g tjestenine (npr. pužića)
- 40 ml djevičanskog maslinovog ulja
- 350 g salame po izboru
- 4 režnja češnjaka
- 15 g sušenog origana
- 10 g osušenog timijana
- prstohvat osušene čili papričice
- sol i papar
- 250 ml umaka od rajčice
- 100 ml votke
- 100 ml pesta od bosiljka
- naribani tvrdi sir
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180°C. U međuvremenu na jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu te dodajte kobasicu i pržite je od otprilike pet minuta. Umiješajte češnjak, origano, timijan i čili papričicu, pecite još par minuta, dok ne zamiriše. Dodajte umak od rajčice, votku, pesto te prstohvat soli i papra. Dodajte prethodno skuhanu tjesteninu, kao i malo vode u kojoj se kuhala. Pojačajte vatru pa pričekajte da proključa i da veći dio vode ispari.
Pećnicu zagrijte na 180°C. Tjesteninu prebacite u posudu za pečenje. Na vrh stavite naribani sir i začine po želji. Pecite 20-25 minuta ili dok se sir ne otopi i lagano porumeni odozgo. Pustite da odstoji par minuta prije posluživanja.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice