Originalni recept za tijesto koje možete koristiti za kiflice, pizze i peciva

Tijesto koje možete koristiti za većinu pekarskih proizvoda, a ostaju mekani danima nakon što ih pripremite

Shutterstock

Pronašli smo za vas najbolje tijesto za sve pekarske proizvode koje možete pripremiti kod kuće. Tijesto pričekajte da odstoji i da se kvasac razgradi, jedino tako ćete dobiti mekane kiflice, tijesto za pizzu ili peciva. Iznenadite svoje najmilije sa svojim umijećem kuhanja s tijestom koje možete koristiti za gotovo sve zalogajčiće. 

Sastojci

  • 200 ml tople vode + 200 ml vrele vode
  • 10 g suhog kvasca
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera
  • 3 žlice ulja
  • 550-650 g brašna

Priprema

Stavite kvasac u toplu vodu i ostavite da odstoji 5 minuta. U zdjelu stavite 3 žlice brašna, šećera, sol i ulje. Dodajte vruću vodu i promiješajte. Pričekajte nekoliko minuta dok se tijesto ne ohladi do vrlo tople, jer kvasac ne voli vruće.

Dodajte vodu sa kvascem, pa onda postepeno i brašno. Tijesto mijesite dok ne postane glatko, stavite u posudu i prekrijte krpom ostavite da odstoji desetak minuta.