Glumica Ecija Ojdanić našalila se da nije ušla u pekaru više od 25 godina, ali zato obožava domaće kiflice

"Urbana legenda kruži da nisam ušla u pekari od 98.-e, ali tu i tamo malo domaćih kiflica razveseli sve, i razgali dušu", napisala je uz video.

Sastojci za tijesto:

  • kg glatkog brašna
  • svježi kvasac
  • 2 jaja
  • pola litre mlijeka
  • 2 šalice za crnu kavu ulja
  • sol, šećer 
Ecija Ojdanić kiflice.
Instagram 

Sastojci za nadjev:

  • 50-70 dkg sira
  • 1 jaje
  • malo soli
  • opcionalno može i šunka
Ecija Ojdanić kiflice.
Instagram 

Sastojci za posipanje:

  • maslac izrezan na kockice
  • 1 razmućeno jaje
  • sezam
Ecija Ojdanić kiflice.
Instagram 

Postupak:

U pola litre mlakog mlijeka razmutiti svježi kvasac, uz žlicu šećera, te ostaviti 10-15 min da se kvasac aktivira. U 1 kg posoljenog brašna napraviti rupicu, razbiti 2 jaja, pomiješati, uliti kvasac i mlijeko, i dobro izraditi, sve dok kugla ne postane glatka i kompaktna.

'Kuglu' tijesta prekriti i ostaviti sa se malo digne. Podijeliti na 4 loptice, svaku lopticu posebno izraditi, valjkom napraviti krug. Krug podijeliti na 16 dijelova, na vrh staviti nadjev. Kiflice premazati jajem, staviti malu kockicu maslaca i posuti sezamom.

Pecite 10-ak min na 200 stupnjeva

Moj savjet je da pričekate par minutica da ne bi opekli jezik.