Recept za najmekanija domaća burger peciva

Ako želite svoje domaće burgere dovesti do savršenstva isprobajte napraviti ova burger peciva

Shutterstock

Ovim receptom za burger peciva možete svoje domaće burgere podići na jednu ozbiljniju razinu. Peciva možete napraviti unaprijed i spremiti ih u zamrzivač kada će vam trebati sljedeći put. Priprema je vrlo jednostavna, a peciva će vas oduševiti svojom mekoćom i okusom. 

Sastojci

  • 180 ml tople vode
  • 1 jaje
  • 3 žlice šećera
  • 1,5 žličica soli
  • 1 žlica kvasca
  • 3 žlice maslaca
  • 400 g brašna
  • 1 jaje
  • 1 žlica vode
  • sezam

Shutterstock 

Priprema:
U zdjelu za miksanje stavite tople vode, jaje, šećer, sol i kvasac te miksajte. Dodajte maslac, a zatim dodajte veći dio brašna (ostavite sa strane 2 žlice). Koristite nastavak za miksanje tijesta dok se ne sjedini, miksajte 5-6 minuta. Tijesto bi trebalo biti ljepljivo na dodir. Ako je previše ljepljivo dodajte još brašna. Pokrijte tijesto plastičnom folijom i ostavite ga na toplom mjestu; tijesto bi se trebalo udvostručiti. 

Nakon što se tijesto digne, razvaljajte ga na ravnoj plohi i podijelite na 8 dijelova, rukom uzmite tijesti i lagano razvaljajte svaki komad tijesta u kuglu. Kugle moraju biti glatke površine. Kugle stavite na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pokrijte ih krpom i pustite da odstoje sat do sat i pol.

Napravite smjesu od jaja tako da vilicom izmiješate jaje i vodu, a zatim premažite time vrhove peciva i pospite sezamom. Peciva pecite na 200 stupnjeva 15-16 minuta. Nakon što se ohlade možete ih prerezati i puniti dodacima po izboru.