Pronašli smo za vas najbolje tijesto za sve pekarske proizvode koje možete pripremiti kod kuće. Tijesto pričekajte da odstoji i da se kvasac razgradi, jedino tako ćete dobiti mekane kiflice, tijesto za pizzu ili peciva. Iznenadite svoje najmilije sa svojim umijećem kuhanja s tijestom koje možete koristiti za gotovo sve zalogajčiće.
Sastojci:
- 200 ml tople vode + 200 ml vrele vode
- 10 g suhog kvasca
- 1 žličica soli
- 1 žličica šećera
- 3 žlice ulja
- 550-650 g brašna
Priprema:
Stavite kvasac u toplu vodu i ostavite da odstoji 5 minuta. U zdjelu stavite 3 žlice brašna, šećera, sol i ulje. Dodajte vruću vodu i promiješajte. Pričekajte nekoliko minuta dok se tijesto ne ohladi do vrlo tople, jer kvasac ne voli vruće.
Dodajte vodu sa kvascem, pa onda postepeno i brašno. Tijesto mijesite dok ne postane glatko, stavite u posudu i prekrijte krpom ostavite da odstoji desetak minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice