Uskoro kreće Europsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj, a mi smo za vas pronašli recept za originalne njemačke perece. Ovaj recept sadrži posebnu metodu izrade pereca baš kao da su došli iz najbolje njemačke pekare. Od ove količine sastojaka možete napraviti 12 pereca. Uživajte u ovom njemačkom specialitetu dok pratite utakmice naših Vatrenih. 
Sastojci:

  • 108 g soda bikarbone
  • 120 ml mlake vode
  • žličica šećera
  • 1 žlica suhog kvasca
  • 180 ml lakog mlijeka
  • 28 g mekog maslaca
  • 455 g brašna
  • sol
  • 720 ml vruće vode
  • krupna morska sol
Originalni njemački pereci na starinski tradicionalni način
Shutterstock 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 120°C. Lim za pečenje obložite folijom i u tankom ravnomjernom sloju rasporedite soda bikarbonu. Pecite jedan sar u međuvremenu napravite tijesto za perece. Nakon što se soda ispekla, izvadite i ostavite sa strane da se ohladi. 

Pripremite 2 lima za pečenje tako da ih obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane. 

Dodajte malku vodu i šećer u veliku zdjelu, umiješajte kvasac i ostavite da stoji 10 minuta dok ne nastanu mjehurići. Dodajte mlijeko i promiješajte. 

Umiješajte maslac, brašno i sol u smjesu s kvascem. Miksajte s nastavkom za tijesto 5 do 10 min, dodajući još brašna po potrebi dok tijesto ne postane glatko, elastično i neljepljivo. 

Pokrijte zdjelu plastičnom folijom ili stavite zdjelu u plastičnu vrećicu i ostavite da se tijesto diže 45 do 60 minuta na toplom mjestu bez propuha dok se ne udvostruči.

Zagrijte pećnicu na 220°C. Na radnoj površini podijelite tijesto na 12 jednakih dijelova. Napravite klasični oblik pereca tako što ćete svaki komad tijesta razvaljati u oblik gliste, držeći sredinu deblju od krajeva. Oblikujte u obliku slova U. Dvaput prekrižite krajeve užeta jedan preko drugog. Savijte krajeve prema dolje i pritisnite na zakrivljeni dio.

Stavite perece na limove obložene papirom za pečenje, pokrijte ručnikom i ostavite da se diže 15 minuta na toplom mjestu. Uklonite ručnik i dižite još 15 minuta, puštajući da se površina osuši kako bi se stvorila lagana kožica.

Koristeći veliku zdjelu potpuno umiješajte ohlađenu pečenu soda bikarbonu u vrućoj vodi dok se ne otopi. Umočite perece prstima ili šupljikavom žlicom, jednu po jednu, u soda kupku oko 3 sekunde za perece i 3 sekunde sa svake strane za rolice. Izvadite, lagano protresite kako biste uklonili višak vlage i vratite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

Zarežite deblju sredinu pereca oštrim nožem ili žiletom i pospite solju. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta dok lijepo ne porumene. Izvadite na rešetku da se ohladi. U ovim domaćim njemačkim perecima i perecima najbolje je uživati ​​dok su još topli.

izvor: quick german recipes