Malo što je bolje od svježe pečenog domaćeg kruha ili peciva, ali najgore je kad tijesto ne ispadne kako bi trebalo. Ako su vam kruščići uvijek tvrdi, YouTuberica The Perfect Home savjetuje da probate u tijesto staviti krumpir. S ovim receptom tijesto peciva bit će mekano i pahuljasto, a to je užitak za jesti!

Sastojci:

  • 2 kuhana krumpira (250 g)
  • 500 g brašna
  • 7 g suhog kvasca
  • 2 žličice šećera
  • 2 žličice soli
  • 30 g ulja
  • 230 g vode
Recept za najmekša peciva
Shutterstock 

Priprema:

Krumpir ispikajte vilicom i skuhajte ga pa kuhani krumpir izgnječite. Pomiješajte krumpir, brašno, šećer, ulje, sol, kvasac, pa zamijesite tijesto. Izvadite ga na pobrašnjenu podlogu i još malo mijesite, a posudu u kojoj ste prije mijesili premažite uljem pa vratite tijesto, pokrijte i ostavite da odstoji dva sata.

Nakon dva sata tijesto razvaljajte i narežite na šest dijelova. Napravite male loptice i stavljajte ih na lim obložen papirom za pečenje. Prekrijte prozirnom folijom i ostavite da odstoji 20 minuta. Peciva pecite na 180 stupnjeva pola sata.

Pripremu pogledajte u videu: