Kako do savršeno zlatne i hrskave korice pomfrita?

13. srpnja obilježava se dan prženih krumpirića, evo 3 savjeta kako ispeći najukusniji slani zalogaj kojem nitko ne može odoljeti

Shutterstock

Prženi krumpirići su mnogima najomiljenije jelo od krumpira, a toliko su ukusni da mogu zamijeniti čips ili bilo koju kupovnu slanu grickalicu. Inače, 13. srpnja obilježava se Svjetski dan pomfrita. Krumpir se na ovaj način priprema jednostavno, ali kako biste dobili savršeno hrskav okus, dobro je znati ove trikove.

Odaberite pravu vrstu krumpira

Možda vam se čini nevažnim, ali odabir pravog krumpira uvelike ovisi o tome kako će vam krumpirići ispasti. Ako pripremate prženi krumpir, onda je najbolje izabrati bijeli. Sadrži puno škroba i malo vode te će zbog toga pomfrit biti hrskaviji.

Namočite svježi krumpir

Shutterstock 

Držite li svježe krumpiriće u hladnoj vodi najmanje četiri sata, isprat ćete sav višak škroba. To im pomaže da se ravnomjerno ispeku i osigurava da ne potamne izvana dok se unutrašnjost peče. Prženi krumpirići mogu stajati u vodi do 24 sata.

Dvostruko prženje

Pomfrit pržite na ulju na 150°C 3-4 minute dok ne postane mekan na dodir. Izvadite krumpiriće i ostavite na plehu dok dodajete ostatak sirovog krumpira, pa pojačajte vatru dok se ulje ne ugrije na 180°C. Pažljivo dodajte krumpiriće u ulje, izbjegavajte pretrpavanje. Pržite dok ne poprime savršenu zlatnu boju. 

 Izvor: Stvar ukusa