Guljenje krumpira na glasu je kao prilično omražena radnja, a guljenje kuhanog krumpira može biti još gore jer se kora kuhanog krumpira teže skida nego kod sirovog. Zato su novi trikovi dobrodošli, a jedan od njih je i ovaj.
Naime, nakon što ga skuhate, iz kipuće vode krumpir prebacite u ledenu vodu ili vodu s kockicama leda, ostavite ih 5 do 10 sekundi i samo ih ogulite rukama.
Kora će se praktički sama skidati. Pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice