Za pripremu mekanog kruha s pivom nije vam potreban kvasac

Ako nemate kvasca, ovih 6 sastojaka vam treba za pripremu najmekanijeg kruha

Shutterstock

Kruh od piva je jednostavan i zaimljiv način pripreme kruha. Ako u kući nemate kvasca, a želite napraviti domaći kruh ovaj recept je idealan za takvu situaciju. Ne zahtijeva dizanje tijesta, a pivo mu daje jedinstvenu aromu i mekoću. Idealan je za posluživanje u varivo, gulaš ili za namaze. Isprobajte i pecivo s pivom.

Sastojci:

  • 360 g brašna
  • 3 žlice šećera
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • limenka pive (335 ml)
  • 3 žlice maslaca

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva, premažite maslacem kalup za kruh veličine 22x13 cm. U velikoj zdjeli promiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Polako miješajući ulijevajte pivo. Nastavite miješasti dok se ojena ne smanji i dok se tijesto ne sjedini. Izvadite tijestu u podmazan pleh. Po vrhu tijesta pokapajte otopljenog maslaca. 

Pecite 45 minuta. Odmah izvadite kruh iz posude i stavite ga na rešetku.

Sve premažite preostalom žlicom maslaca i ostavite da se potpuno ohladi. 

Izvor: Preppy kitchen