Mnogi ne mogu zamisliti dan bez kruha, a najbolji je svježi. No kako je od ovog ljeta ograničen rad nedjeljom i možda vaša najbliža trgovina ili pekara ne rade, možete ispeći kruh kod kuće. Za ovaj recept potrebno vam je nekoliko sastojaka, a najbolje od svega je što ne trebate čekati da tijesto naraste jer je bez kvasca.

Sastojci:

300 g brašna
3 jaja
5 žlica ulja
350 ml vode
1 ravna žlica praška za pecivo
pola žličice soli

Priprema:

Uključite pećnicu da se zagrije na 180 stupnjeva.

Promiješajte brašno, sol i prašak za pecivo. Umutite jaja s uljem i na kraju ulijte mlijeko. Izmiješajte mokre i suhe sastojke kuhačom. Na kraju tijesto malo razradite rukama i oblikujte štrucu. Prebacite je u podmazan ili papirom za pečenje obložen pleh i pecite oko 40 minuta. Kad je kruh pečen, izvadite ga iz pećnice, poprskajte vodom, prekrijte čistom krpom i ostavite da se ohladi.