• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        DOMAĆI KRUH BEZ KVASCA: Ne trebate čekati da tijesto naraste, a toliko je mekan da će brzo nestati sa stola 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Recepti
        • Zalogajčići

        DOMAĆI KRUH BEZ KVASCA: Ne trebate čekati da tijesto naraste, a toliko je mekan da će brzo nestati sa stola

        18.11.2023 08:42
        18.11.2023 08:42
        0

        Idealan za vikend.

          Izvor: Shutterstock

        Mnogi ne mogu zamisliti dan bez kruha, a najbolji je svježi. No kako je od ovog ljeta ograničen rad nedjeljom i možda vaša najbliža trgovina ili pekara ne rade, možete ispeći kruh kod kuće. Za ovaj recept potrebno vam je nekoliko sastojaka, a najbolje od svega je što ne trebate čekati da tijesto naraste jer je bez kvasca.

        Sastojci:

        300 g brašna
        3 jaja
        5 žlica ulja
        350 ml vode
        1 ravna žlica praška za pecivo
        pola žličice soli

        Priprema:

        Uključite pećnicu da se zagrije na 180 stupnjeva.

        Promiješajte brašno, sol i prašak za pecivo. Umutite jaja s uljem i na kraju ulijte mlijeko. Izmiješajte mokre i suhe sastojke kuhačom. Na kraju tijesto malo razradite rukama i oblikujte štrucu. Prebacite je u podmazan ili papirom za pečenje obložen pleh i pecite oko 40 minuta. Kad je kruh pečen, izvadite ga iz pećnice, poprskajte vodom, prekrijte čistom krpom i ostavite da se ohladi.

        Možda će vas zanimati

        • Savjet više

          | 17. Nov 2023.

          SVESTRANO PRHKO TIJESTO ZA PITE I KOLAČE: Zlatno pravilo za njegovu izradu je omjer šećera, masnoće i brašna

          0
        • Zalogajčići

          | 18. Nov 2023.

          DORUČAK U SAMO 5 MINUTA: Punjene prženice - hrskave izvana, a iznutra sočne

          0
           Recept za punjene prženice
        • Zalogajčići

          | 26. Oct 2023.

          NAJBOLJI KRUH SA SUHIM KVASCEM: Nevjerojatno lako se priprema, a tijesto od integralnog brašna je mekano i prozračno

          0
        • Zalogajčići

          | 16. Oct 2023.

          RECEPT ZA KRUH OD 4 SASTOJKA: Svatko ga može pripremiti, proslavite dane kruha i zamijesite domaće tijesto

          0

        Tagovi

        domaći kruh recept kvasac

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        Pre 48 min

        NAJBOLJI RECEPT ZA NAJBRŽE UŠTIPKE: Rade se od samo 5 sastojaka, a gotovi su za manje od 15 minuta

        Recept za brze uštipke
        0

        08. Dec 2023.

        ZDRAV KRUH OD ORAŠASTIH PLODOVA I SJEMENKI: Dugo vas drži sitima, a super jednostavno se priprema

        0

        07. Dec 2023.

        SALENJACI S PIVOM: Recept za starinska domaća peciva punjena pekmezom koja se tope u ustima

        0

        07. Dec 2023.

        NAJMEKŠE I HRSKAVE PAMUK KIFLICE: Tajna je u premazivanju s dva sastojka prije i poslije pečenja

        Recept za domaće kiflice od 3 sastojka
        0

        06. Dec 2023.

        KAKO DA PIZZA OSTANE HRSKAVA NAKON PODGRIJAVANJA: Isprobajte trik iz obične i mikrovalne pećnice

        0

        06. Dec 2023.

        5 SAVJETA ZA SAVRŠENE CIMET ROLICE: Koristite ove trikove za najmekše i najljepše dizano tijesto s mirisom cimeta

        0

        05. Dec 2023.

        DOMAĆE POGAČICE SA SIROM OD 3 SASTOJKA: Brza i ukusna večera ili doručak, a ukusne su i nakon nekoliko dana

        0

        05. Dec 2023.

        TALIJANSKE FRITULE S RICOTTOM: Tradicionalni zalogajčići punjeni kremastim sirom u Italiji se jedu u vrijeme karnevala

        0

        04. Dec 2023.

        KAKO NAPRAVITI ARANCINE I LIMUNCINE: Recept za slatke i aromatične grickalice od kore naranče, limuna ili mandarina

        0
        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Mondo Inc Zagreb d.o.o.