Ako volite pripremati domaći kruh i stalno ste u potrazi za novim receptima, možda će vas iznenaditi da kruh možete ispeći u vrećici za pečenje.

Na portalu StvarUkusa pronašli smo recept za domaće tijesto u koje ide soda bikarbona i koje se stavlja u vrećicu za pečenje te tako peče u pećnici!

Sastojci

500 g brašna
10 g praška za pecivo
žličicu soli
300 ml gazirane vode
3 žlice ulja
1 žlica octa
1 žlica šećera
1 čajna žličica sode bikarbone

Recept za domaći kruh sa sodom bikarbonom

11:50
Korak 1

Pomiješajte

U zdjelu prosijte oko 400 g brašna. Dodajte prašak za pecivo i sol i promiješajte pa napravite udubljenje. Dodajte gaziranu vodu, ulje, šećer i sodu te žlicu jabučnog octa.

11:52
Korak 2

Zamijesite

Počnite miješati prvo žlicom dok se ne formira tijesto, a zatim mijesite na radnoj površini s preostalim brašnom.

11:54
Korak 3

Ostavite da odstoji

Oblikujte kuglu od tijesta, premažite uljem, stavite u posudu i pokrijte folijom. Stavite u hladnjak na najmanje sat vremena.

11:55
Korak 4

Stavite tijesto u vrećicu za pečenje

Nakon tog vremena oštrim nožem duboko zarežite u obliku križa i stavite tijesto u vrećicu za pečenje te zavežite. 

11:56
Korak 5

Pecite

Stavite da se peče u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva, prekriveno folijom, 20 minuta, zatim uklonite foliju, smanjite temperaturu na 180 stupnjeva i pecite još 25 minuta, dok lijepo ne porumene.

13:52
Korak 6

Izrežite vrećicu

Zatim izvadite kruh iz pećnice, odmah prerežite vrećicu (pažljivo da ne izgori od pare), stavite kruh na rešetku, prekrijte ga pamučnom krpom i ostavite da odstoji 10-15 minuta.