Budite pažljivi i koncentrirani jer omlet vrlo lako možete prepeći. Ne bi trebao biti u potpunosti pečen prije preklapanja jer to znači da ste napravili suhu palačinku, a ne kremasti omlet. Uz to, jaja samo lagano umutite vilicom kako ne bi umiješali previše zraka.
Zaboravite na mlijeko, jer mu u smjesi za omlet nije mjesto, ali nemojte zaboraviti na to da trebate dobru tavicu s neprianjajućim dnom.
Što se tiče dodataka, šunka i naribani cheddar uvijek su dobra ideja, kao i sotirane gljive i špinat. Sve ovisi o tome koliko vam se žuri.
Omlet sa šunkom i sirom
Sastojci:
3 jaja
1 žlica maslaca
sol, papar
50 g naribanog cheddara
50 g šunke
Priprema:
Šunku narežite na manje komade i pripremite sve ostale sastojke. Zagrijte maslac u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte narezanu šunku i pržite dvije minute. Razbijte jaja te ih samo lagano pomiješajte u zdjelici. Ulijte jaja u tavu i vilicom nježno pomičite jaja po tavi. Čim se jaja počnu stvrdnjavati pospite naribanim sirom i prestanite miješati.
Ostavite omlet da odstoji minutu da toplina dođe do sira. Pospite s malo soli i papra. Lagano odvojite donji dio omleta i preklopite preko gornje polovice. Prebacite na tanjur i poslužite odmah.