Tradicionalne quesadille radile su se s kukuruznom tortiljom koja je bila zagrijana na tavi, punjena sirom, mesom i povrćem, a zatim se preklapala i jela iz ruku.
U pripremi ovog jela možete koristiti tortilje od pšeničnog ili kukuruznog brašna. Povrće možete prilagoditi po svom ukusu, a meso slobodno jače začinite ako volite pikantno ili ljuto. Nemojte štedjeti na siru, jer topivi sir u kombinaciji s povrćem i mesom je najbolji dio.
Quesadille s piletinom i povrćem
Sastojci:
2 žlica maslinovog ulja
2 paprike
½ glavice luka
sol, papar
450 g pilećih prsa
½ žličice čilija u prahu
½ žličice mljevenog kumina
½ žličice origana
4 tortilje
160 g naribanog cheddar sira
160 g naribane gaude
1 zreli avokado
2 komada mladog luka
Kiselo vrhnje
Priprema:
Paprike operite i narežite na tanke prutiće, luk na polumjesece, meso na trakice, a mladi luk na kolutove. U većoj tavi, na srednje jakoj vatri, zagrijte jednu žlicu maslinovo ulje. Ubacite papriku i luk i začinite sa soli i paprom po ukusu. Promiješajte i pržite otprilike pet minuta. Pečeno povrće prebacite na tanjur. Zagrijte preostalo ulje, meso začinite sa začinima i ubacite u tavu. Često miješajući, piletinu pecite otprilike deset minuta pa ju također izvadite na tanjur.
Stavite jednu tortilju na vruću tavu i jednu polovicu obilno pospite sirom. Dodajte trakice pečene piletine, povrće, nekoliko kriška avokada i pospite narezanim mladim lukom. Preklopite drugi dio tortilje (u oblik polumjeseca) i pecite tri minute sa svake strane. Ponovite postupak s preostale tri tortilje. Poslužite toplo uz kiselo vrhnje.
Donosimo vam dašak Meksika uz ovo jeloS ovim receptom quesadille će zasigurno postati novi favoriti na vašem stolu. Tradicionalne quesadille radile su se s kukuruznom tortiljom koja je bila zagrijana na tavi, punjena sirom, mesom i povrćem, a zatim se preklapala i jela iz ruku. U pripremi ovog jela možete koristiti tortilje od običnog ili kukuruznog brašna. Povrće možete prilagoditi po svom ukusu, a meso slobodno jače začinite ako volite pikantno ili ljuto. Nemojte štedjeti na siru, jer topivi sir u kombinaciji s povrćem i mesom je najbolji dio. Quesadille s piletinom i povrćemSastojci:2 žlica maslinovog ulja2 paprike½ glavice lukaSolPapar450 g pilećih prsa½ žličice čilija u prahu½ žličice mljevenog kumina½ žličice origana4 tortilje160 g naribanog cheddar sira160 g naribane gaude1 zreli avokado2 komada mladog lukaKiselo vrhnje
Priprema:Paprike operite i narežite na tanke prutiće, luk na polumjesece, meso na trakice, a mladi luk na kolutove. U većoj tavi, na srednje jakoj vatri, zagrijte jednu žlicu maslinovo ulje. Ubacite papriku i luk i začinite sa soli i paprom po ukusu. Promiješajte i pržite otprilike 5 minuta. Pečeno povrće prebacite na tanjur. Zagrijte preostalo ulje, meso začinite sa začinima i ubacite u tavu. Često miješajući, piletinu pecite otprilike deset minuta pa ju također izvadite na tanjur. Stavite jednu tortilju na vruću tavu i jednu polovicu obilno posipajte sa sirom. Dodajte trakice pečene piletine, povrće, nekoliko kriška avokada i pospite narezanim mladim lukom. Preklopite drugi dio tortilje (u oblik polumjeseca) i pecite tri minute sa svake strane. Ponovite postupak s preostale tri tortilje. Poslužite toplo uz kiselo vrhnje.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice