Kako bi popečci od cvjetače bili još ukusniji, u smjesu smo dodali luk, češnjak, parmezan, peršin i začine koji su nam bili pri ruci. Ako vam ne odgovara okus češnjaka u prahu, u potpunosti ga izbacite ili ga zamijenite slatkom crvenom paprikom.
Servirajte uz poširano jaje i dimljeni losos ili jednostavno kao večernji snack s umakom od grčkog jogurta.
Popečci od cvjetače
Sastojci:
900 g cvjetače
1 manja glavica luka
2 jaja
60 g brašna
2 žlice maslinovog ulja
3 žlice naribanog parmezana
½ žličice češnjaka u prahu
1 žlica nasjeckanog peršina
sol, papar
Priprema:
Cvjetaču očistite od listova i narežite je na veće komade, kao i luk, pa sve zajedno ubacite u multipraktik. Blendajte dok ne dobijete mrvice veličine riže. Prebacite luk i cvjetaču u posudu prikladnu mikrovalnoj pećnici pa je stavite na tri minute na najjaču snagu. Izvadite iz mikrovalne pa pustite da odstoji par minuta, a zatim umiješajte sve preostale sastojke.
Stavite ulje na tavu i zagrijte na srednje jakoj vatri. Na vruću tavu stavljajte popečke od cvjetače pa svaki pritisnite kuhačom kako bi bili jednake debljine (otprilike 2 centimetra).
Pecite popečke tri minute sa svake strane pa ih izvadite na papirnate ručnike kako bi se upio višak masnoće. Ponovite postupak s ostatkom smjese. Servirajte tople popečke s laganim umakom od grčkog jogurta ili vrhnja.