Ako i niste ljubitelji cvjetače, ovaj bi vam jednostavan recept mogao u potpunosti promijeniti mišljenje.
Zapečena cvjetača
Sastojci:
1 glavica cvjetače
2 žlice maslinova ulja
prstohvat morske soli
svježe mljeveni papar
kajenski papar
70 g ribanog parmezana
Priprema:
Cvjetaču operite pa razdvojite cvjetove na manje komade i posložite ih u vatrostalnu posudu. Dodajte maslinovo ulje, sol, papar i kajenski papar pa sve dobro promiješajte. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva otprilike 20 minuta, dok cvjetača ne omekša. Izvadite cvjetaču iz pećnice i obilno je pospite naribanim sirom. Vratite je u pećnicu na nekoliko minuta kako bi se sir rastopio. Dobar tek!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice