Ako i niste ljubitelji cvjetače, ovaj bi vam jednostavan recept mogao u potpunosti promijeniti mišljenje.
Zapečena cvjetača
Sastojci:
1 glavica cvjetače
2 žlice maslinova ulja
prstohvat morske soli
svježe mljeveni papar
kajenski papar
70 g ribanog parmezana
Priprema:
Cvjetaču operite pa razdvojite cvjetove na manje komade i posložite ih u vatrostalnu posudu. Dodajte maslinovo ulje, sol, papar i kajenski papar pa sve dobro promiješajte. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva otprilike 20 minuta, dok cvjetača ne omekša. Izvadite cvjetaču iz pećnice i obilno je pospite naribanim sirom. Vratite je u pećnicu na nekoliko minuta kako bi se sir rastopio. Dobar tek!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
Univerzalan recept za paprikaš koji možete pripremiti s bilo kojim mesom
Super jednostavan i brz recept za čokoladni kolač iz tave