Ako nemate puno vremena za pripremu ručka, ovo je idealan recept za vas. Najjednostavnijim načinom pripreme lososa, pečenjem u foliji, zadržavamo sve okuse, a losos ostaje mekan i sočan.

Priprema će vam oduzeti manje od pola sata, a sastojci su dostatni za četiri serviranja.

Recept za pečeni losos

Sastojci:

1 kg fileta lososa
jušna žlica meda
3 češnjaka
2 jušne žlice soja umaka
1 žličica rižinog octa (može i jabučni)
1 žličica sezamovog ulja
1 žličica svježe naribanog đumbira
crni papar
2 mlada luka
pola žličice sjemenki sezama

Postupak:

Ugrijte pećnicu na 190°C. Pleh za pečenje obložite aluminijskom folijom. U maloj zdjelici pomiješajte med, češnjak, soja umak, ocat, papar, ulje i đumbir. Losos stavite u pleh na foliju, prelijte ga pripremljenom marinadom pa od folije formirajte paketić. Pecite 15-20 minuta, a zatim rastvorite foliju i pecite još tri minute kako bi losos poprimio lijepu boju.

Poslužite odmah, a po želji pospite sezamom i mladim lukom.