Vražja jaja, odnosno bjelanjci punjeni kremom od žumanjaka i majoneze, standardna su uskrsna poslastica. Uz malo truda i mašte, možete ih pretvoriti u nezaboravan doručak za klince.
Bitno je da jaja savršeno skuhate, kako bi lako mogli izvaditi žumanjak i kako bi "košarica" od bjelanjka bila dovoljno čvrsta. Priprema i dekoracija oduzet će vam otprilike 40 minuta, a sastojci u nastavku dostatni su za pripremu 12 pilića.
Kako napraviti piliće od tvrdo kuhanih jaja
Sastojci:
- 12 tvrdo kuhanih jaja
- 80 g majoneze
- 2 žličice senfa
- 1/4 žličice češnjaka u prahu
- sol
- papar u zrnu
- 1 mala mrkva
Priprema:
- Jaja skuhajte pa ih pažljivo ogulite.
- Najprije zarežite mali dio bjelanjka na dnu kako bi jaja mogla stajati uspravno. Potom odrežite gornju trećinu i izdubite bjelanjak. Budite strpljivi i pažljivi kako bi pilići izgledali što urednije. Sačuvajte i bazu i vrh jajeta.
- Žumanjke zgnječite vilicom i dobro pomiješajte s majonezom, senfom, češnjakom i soli.
- Prebacite smjesu u plastičnu slastičarsku vrećicu i napunite njome bjelanjke tako da dio smjese viri.
- Poklopite kapicom i umetnite dva zrnca papra u žumanjak koja će poslužiti kao oči.
- Mrkvu narežite na male trokute pa je zabodite u nadjev od žumanjaka kako biste dobili kljun.
- Čuvajte jaja u hladnjaku do posluživanja.