Jaja su svestrana namirnica koja se često koriste u kulinarstvu, a vrlo su zdrava i hranjiva. Bogat su obrok i samostalno, a kajgana je jedan od najomiljenijih jela za doručak. No svatko ima svoj recept za savršeno pečena miješana jaja, a slavni chef Gordon Ramsay otkrio je kako ih on priprema.
"Tajna svakog umućenog jaja je da spriječimo da se jaja prekuhaju", rekao je slavni kuhar i pokazao kako kontrolira toplinu tako što u određenim trenucima tavu makne s vatre. To vam pomaže postići savršenu konzistenciju.
Jaja se razbiju cijela (ne umuti ih prije) u tavu prije dodavanja maslaca. Najvažnije je da kajganu miješate 60 sekundi na vatri, prije nego je maknete s vatre na 30 sekundi.
Nakon što kuhar smanji vatru, miješa i važno je da to učinite brzo. Da se ne prekuhaju, dodajte malo krem sira, te na kraju začinite.
Saznajte 3 namirnice koje Anthony Bourdain nikad nije stavljao u kajganu i savjeti kako je pripremiti
Sastojci
- 6 hladnih jaja
- 15 g maslaca
- 1 žličica krem sira
- vlasac
- sol
- papar
Kako Gordon Ramsay priprema kajganu
Dodajte jaja pa maslac
Razbijte jaja u dublju tavu pa dodajte maslac.
Upute pogledajte u videu:
Miješajte
Jaja miješajte 60 sekundi na jačoj vatri, a zatim ih maknite na 30 sekundi. Smanjite vatru, ali nastavite miješati. Nakon 10 sekundi vratite ih na vatru.
Dodajte krem sir
Dodajte malo krem sira da se ne prekuhaju.
Začinite
Na kraju dodajte vlasac, sol i papar.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice