Jaja su svestrana namirnica koja se često koriste u kulinarstvu, a vrlo su zdrava i hranjiva. Bogat su obrok i samostalno, a kajgana je jedan od najomiljenijih jela za doručak. No svatko ima svoj recept za savršeno pečena miješana jaja, a slavni chef Gordon Ramsay otkrio je kako ih on priprema.

"Tajna svakog umućenog jaja je da spriječimo da se jaja prekuhaju", rekao je slavni kuhar i pokazao kako kontrolira toplinu tako što u određenim trenucima tavu makne s vatre. To vam pomaže postići savršenu konzistenciju.

Jaja se razbiju cijela (ne umuti ih prije) u tavu prije dodavanja maslaca. Najvažnije je da kajganu miješate 60 sekundi na vatri, prije nego je maknete s vatre na 30 sekundi.

Nakon što kuhar smanji vatru, miješa i važno je da to učinite brzo. Da se ne prekuhaju, dodajte malo krem ​​sira, te na kraju začinite.

Saznajte 3 namirnice koje Anthony Bourdain nikad nije stavljao u kajganu i savjeti kako je pripremiti

Sastojci

  • 6 hladnih jaja
  • 15 g maslaca
  • 1 žličica krem sira
  • vlasac
  • sol
  • papar

Kako Gordon Ramsay priprema kajganu

9:19
Korak 1

Dodajte jaja pa maslac

Razbijte jaja u dublju tavu pa dodajte maslac.

Upute pogledajte u videu:

9:25
Korak 2

Miješajte

Jaja miješajte 60 sekundi na jačoj vatri, a zatim ih maknite na 30 sekundi. Smanjite vatru, ali nastavite miješati. Nakon 10 sekundi vratite ih na vatru.

9:26
Korak 3

Dodajte krem sir

Dodajte malo krem sira da se ne prekuhaju.

9:26
Korak 4

Začinite

Na kraju dodajte vlasac, sol i papar.