Imate ostatke pire krumpira od prethodnog obroka? Napravite odlične palačinkice za doručak ili večeru.
Bit će spremne za posluživanje za 15-ak minuta, a količina je dovoljna za četiri serviranja. Preporučujemo da napravite umak od vrhnja ili jogurta sa svježim začinskim biljem. Dobar tek!
Palačinke od pire krumpira
Sastojci:
- 275 g hladnog pire krumpira
- 75 g glatkog brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice sode
- 2 jaja (M)
- 75 ml mlijeka
- 2 žlice nasjeckanog mladog luka
- suncokretovo ulje, za prženje
Priprema:
- U jednoj posudi pomiješajte hladan pire krumpir, brašno, prašak za pecivo i sodu.
- U drugoj posudi umutite jaja s mlijekom. Postepeno ih ulijte u posudu sa suhim sastojcima.
- Kad sjedinite smjesu, dodajte mladi luk. Ako je pire prethodno posoljen, ne trebate dodavati sol.
- Smjesa će biti dosta gusta pa je žlicom možete zagrabiti i oblikovati palačinke na zagrijanoj tavi. Neka budu manje i tanke, kako bi se ravnomjerno ispekle. Pecite ih minutu do dvije sa svake strane, dok ne poprime zlatnu boju.
- Poslužite ih odmah, s umakom od vrhnja ili grčkog jogurta. U slast!