Ako ste prethodnog dana za ručak pripremali pečenu piletinu i ostalo vam je mesa, iskoristite ga za pripremu savršenih quesadilla. Uz natrganu piletinu, trebat će vam cheddar i paprika, a preporučujemo da napravite i brzu sezonsku salsu od paprike, rajčica i manga.

Sastojci su dostatni za dvije osobe, a vrijeme pripreme ne bi trebalo biti duže od 20 minuta. Dobar tek!

Quesadille s piletinom i sirom

Sastojci za quesadille:

  • 4 tortilje
  • 150 g cheddara
  • 300 g natrgane piletine
  • 1 crvena paprika
  • šaka korijandera

Sastojci za salsu:

  • 1 žuta paprika
  • 1 mali mango
  • 8 cherry rajčica
  • 2 mlada luka
  • 1 čili papričica
  • 1 limeta
  • sol, papar

Priprema:

  1. Kako biste pripremili salsu, operite i narežite povrće na male kockice. Očistite paprike i čili od sjemenki i ocijedite limetu.
  2. Pomiješajte sve sastojke, dobro ih zalijte sokom limete pa posolite i popaprite po ukusu.
  3. Dvije tortilje stavite na ravnu podlogu obloženu papirom za pečenje. Nadjenite ih sirom, natrganom piletinom, kockicama paprike i nasjeckanim korijanderom, a zatim ih preklopite drugim dvjema tortiljama.
  4. Pecite quesadille na zagrijanoj tavi otprilike tri minute sa svake strane.
  5. Salsu možete staviti u quesadille ili je možete servirati u zasebnoj posudici. Uživajte!