TAJNA NAJMEKŠIH PALAČINKI: U smjesu dodajte ovaj sastojak, tijesto će se topiti u ustima

Neobičan sastojak vjerojatno će vas iznenaditi, ali vrijedi probati!

Shutterstock

Mnogima omiljen doručak, ali i večera ili užina, zasigurno su palačinke. Obožavaju ih i djeca i odrasli i često je na meniju kad ponestane ideja ili ih se jednostavno zaželimo jer za njih ne treba puno sastojaka i brzo su gotove. No postoji bezbroj recepata i savjeta za najbolje, najmekše i najukusnije smjese za palačinke, a vrhunski kuhari tvrde da veliku razliku čini jedan sastojak.

Naime, možda zvuči malo neobično, ali u smjesu je potrebno dodati malo piva. Pivo će pojačati učinak praška za pecivo u smjesi i pomoći da se palačinke malo dignu tijekom pečenja. Palačinke će iznutra ostati mekane i rahle.

Zašto dodati pivo u smjesu za palačinke?

Trik je u tome što pivo stvara ugljični dioksid i tako djeluje kao prirodno sredstvo za dizanje, a tijesto čini rahlim i izuzetno finim i takvo tijesto se jednostavno topi u ustima.

Shutterstock 

Koliko piva dodati u smjesu za palačinke?

Možete koristiti bilo koju vrstu piva, ali imajte na umu da će vrsta također utjecati na to hoće li palačinke biti više ili manje slatke. Kuhari uglavnom preporučuju da bude lagano. Pivo također pomaže da tekstura palačinki bude prozračna i s puno rupica.

Što se tiče količine piva, ona također treba biti proizvoljna, odnosno ovisi o tome koliko mlijeka stavite u smjesu. Najpoželjniji omjer je 50:50, primjerice na jednu čašu mlijeka ide jedna čaša piva.