Različite vrste mesa pripremaju se na različite načine, ali najvažnije je koju marinadu odaberete. Ovisno o vrsti mesa, meso mora odležati u marinadi barem sat vremena ili preko noći.
Saznajte koja su tri sastojka najbolja za dodavanje u marinadu, ali i za premazivanje mesa.
Majoneza
Majoneza je dobar izbor kada želite sočno i mekano meso. Ovakvu marinadu možete koristiti za pripremu roštilja, pečenog ili prženog mesa. Premažite meso s obje strane, ostavite nekoliko sati da se upije i možete ga termički obraditi.
Senf
Senf ima ista svojstva kao i majoneza, a daje i posebnu aromu. Meso premažite s obje strane i ostavite da upije. Po želji možete pomiješati senf s još nekoliko začina, a lovački su odresci ukusni i ovako pripremljeni.
Soda bikarbona
Vjeruje se da soda bikarbona može negativno utjecati na okus mesa, ali to je pogrešna pretpostavka. Također ga čini mekanim i sočnim, a sve što trebate učiniti je utrljati malu količinu u meso i ostaviti da odstoji par sati.
Izvor: Stvar ukusa