Koliko puta vam se dogodilo da krenete pripremati ručak, ali shvatite da ste večer prije zaboravili izvaditi meso iz zamrzivača? Postoje razni trikovi za brzo odmrzavanje mesa, ali isprobajte metodu koju koriste profesionalni kuhari. Potrebne su vam dvije metalne posude i malo vode i meso će biti odmrznuto za samo pet minuta.
Jednu zdjelu okrenite naopačke i na nju stavite zamrznuto meso u vrećici na koje zatim stavite drugu zdjelu u kojoj je topla voda. Samo pričekajte 5 do 10 minuta - i to je to!
Tajna leži u činjenici da je metal, posebice aluminij, odličan vodič topline. Voda u posudi koja se nalazi na mesu rasporedit će toplinu po cijelom komadu mesa pa će se ono brže i lakše otopiti.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice