Obično se turšija priprema najesen ili čak zimi, no uz trikove za brzinsku turšiju, možete bilo kada ukiseliti povrće za zimnicu.
Bilo koje svježe povrće s tržnice ili iz vlastitog vrta možete kombinirati s omiljenim začinima bez dodavanja konzervansa! Trik je u tome da imate istu količinu vode i octa, no to možete prilagoditi i svom ukusu, kao i odabiru octa. Za turšiju možete koristiti jabučni ocat, vinski ocat i alkoholni ocat.
Birajte začine, najbolje je kombinirati svježe i suhe začine po vašem ukusu. Dodajte kopar, majčinu dušicu, mažuran, češnjak, ružmarin, ali i kurkumu, čili papričice i svježi đumbir.
Ako stavljate grašak ili grah, najbolje bi bilo malo ih prokuhati (blanširati) kako bi stajanjem u octu zadržali svoju prirodnu boju i tako izgledali stalno svježe.
Brzu turšiju morate držati u hladnjaku jer se ne koriste konzervansi, ali vjerujemo da će se brzo pojesti.
Izvor: Stvar ukusa