TRIKOVI ZA BRZINSKU TURŠIJU: Ukiselite omiljeno povrće bez konzervansa, saznajte u čemu je tajna brze pripreme

Najdražu zimnicu možete pripremiti već sada.

Shutterstock

Obično se turšija priprema najesen ili čak zimi, no uz trikove za brzinsku turšiju, možete bilo kada ukiseliti povrće za zimnicu.

Bilo koje svježe povrće s tržnice ili iz vlastitog vrta možete kombinirati s omiljenim začinima bez dodavanja konzervansa! Trik je u tome da imate istu količinu vode i octa, no to možete prilagoditi i svom ukusu, kao i odabiru octa. Za turšiju možete koristiti jabučni ocat, vinski ocat i alkoholni ocat.

Shutterstock 

Birajte začine, najbolje je kombinirati svježe i suhe začine po vašem ukusu. Dodajte kopar, majčinu dušicu, mažuran, češnjak, ružmarin, ali i kurkumu, čili papričice i svježi đumbir.

Ako stavljate grašak ili grah, najbolje bi bilo malo ih prokuhati (blanširati) kako bi stajanjem u octu zadržali svoju prirodnu boju i tako izgledali stalno svježe.

Brzu turšiju morate držati u hladnjaku jer se ne koriste konzervansi, ali vjerujemo da će se brzo pojesti.

 Izvor: Stvar ukusa