KAKO UKISELITI KRASTAVCE BEZ OCTA I ŠEĆERA: Tajna savršeno hrskavog kiselog povrća je u veličini staklenke

Kiseli krastavci mnogima su omiljena salata ili prilog kad nema svježeg povrća.

Shutterstock

Kiseli krastavci jedna su od najčešćih zimnica u svakom kućanstvu. Mnogima su omiljena salata ili prilog u hladnijim mjesecima kad nema domaćeg svežeg povrća, ali i tijekom cijele godine. 

Doznajte kako ukiseliti krastavce bez šećera i octa, a tajna je u veličini staklenke. Naime, obavezno koristite staklenke od 3 litre, jer iz nekog razloga kiseli krastavci ovako ne uspijevaju ako koristite manje staklenke.

Shutterstock 

Priprema:

Kada ste sterilizirali staklenke, možete krenuti s pripremom. U lonac ulijte vodu i sol, 2 žlice soli na litru vode. Kuhajte dok ne proključa pa prelijte preko krastavaca.

Na dno staklenke stavite listove hrena, trešnje ili hrasta, kao i nasjeckani kopar jer oni daju poseban okus. Staklenke poklopite, ali nemojte ih zatvarati poklopcima pa ostavite u kuhinji 2 dana. Nakon toga će se pojaviti pjena i mjehurići, te promjena boje salamure i krastavaca. Tekućina treba biti mutna, a povrće tamnozeleno. Skinite pjenu, pa u svaku staklenku stavite dvije žlice senfa u prahu. Zatvorite poklopce i ostavite da stoji još jedan dan. Nakon toga rasol iz tegle ulijte u lonac i pustite da kuha nekoliko minuta, zatim skinite pjenu. Ulijte u nove i sterilizirane staklenke u koje ste stavili i krastavce.

 Izvor: Stvar ukusa