Ukiseljene cherry rajčice su ljetna zimnica koja se može jesti već nakon dva dana od pripreme, ali ako je čuvate na hladnom i tamnom mjestu može stajati do zime.
Sastojci:
500 g cherry rajčica
4 češnja češnjaka
2 žličice cijelih zrna papra
1/2 žličice sjemena gorušice
2 šalice vode
2 šalice jabučnog octa
3 žlice soli
2 žlice šećera
Priprema:
Probodite cherry rajčice drvenim štapićem ili čačkalicom. U veliku zdjelu stavite rajčice, češnjak, papar u zrnu i sjemenke gorušice. Prokuhajte vodu, ocat, sol i šećer u loncu dok se šećer i sol dok se ne otope. Prelijte po rajčicama i poklopite. Pustite da odstoji dva sata. Prebacite u staklenke i dobro zatvorite. Ostavite u hladnjaku 48 sati prije posluživanja.
Izvor: Stvar ukusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice