Ukiseljene cherry rajčice su ljetna zimnica koja se može jesti već nakon dva dana od pripreme, ali ako je čuvate na hladnom i tamnom mjestu može stajati do zime. 

Sastojci:

500 g cherry rajčica
4 češnja češnjaka
2 žličice cijelih zrna papra
1/2 žličice sjemena gorušice
2 šalice vode
2 šalice jabučnog octa
3 žlice soli
2 žlice šećera

Kako ukiseliti cherry rajčice
Shutterstock 

Priprema:

Probodite cherry rajčice drvenim štapićem ili čačkalicom. U veliku zdjelu stavite rajčice, češnjak, papar u zrnu i sjemenke gorušice. Prokuhajte vodu, ocat, sol i šećer u loncu dok se šećer i sol dok se ne otope. Prelijte po rajčicama i poklopite. Pustite da odstoji dva sata. Prebacite u staklenke i dobro zatvorite. Ostavite u hladnjaku 48 sati prije posluživanja.

Izvor: Stvar ukusa