Kako karamelizirati luk u samo nekoliko koraka

Karamelizirani luk obogaćuje vaša jela.

Shutterstock

Karamelizirani luk je bogatog, slatkog okusa i savršeno se slaže s brojnim jelima, od burger i sendviča do pica i tjestenina. Iako priprema zahtjeva malo strpljenja, rezultat je uvijek vrijedan truda. U nastavku vam donosimo recept za najfiniji karamelizirani luk koji će svako vaše jelo dovesti do savršenog okusa.

Sastojci

  • ulje
  • 3 glavice luka
  • sol
  • 2 žlice šećera
  • 2 žlice aceto balsamico

Priprema:

Zagrijte ulje na tavu, dodajte luk i posolite ga. Lagano distajte luk 30-40 minuta, povremeno promiješajte da se ne zalijepi dok ne postane mekan. Ako se luk počne hvatati, dodajte malo vode. Dodajte šećer i ocat kako bi dobili slatki okus. Nastavite kuhati na laganoj vatri još koju minutu povremeno miješajući. 

Izvor: Good food