Ukiseljeni luk odličan je dodatak mini zalogajčićima, kao što su tapasi ili kanapei. Najbolje nadopunjuju jela s ribom zbog svoje specifične arome. Probajte još danas napraviti ukiseljeni luk i uživajte u ovom jednostavanom dodatku.
Sastojci:
- glavica ljubičastog luka
- sok od 5 limeta
- pola žličice kumina
- pola žličice šećera
- 1 češanj češnjaka
Priprema:
Narezani luk stavite u vatrostalnu zdjelu i zakuhajte kuhalo za vodu. Luk prelijte kipućom vodom, ostavite da odstoji 20 sekundi, zatim ocijedite.
Vratite ocijeđeni luk u zdjelu i dodajte sok limete, sjemenke kumina, šećer, češnjak i veliki prstohvat soli. Promiješajte da se sjedini, pazeći da je luk potpuno potopljen u soku limete, zatim pokrijte i ostavite da se kiseli najmanje 20 minuta. Čuvati u hladnjaku i pojesti unutar 1 tjedna.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice