Ukiseljeni luk odličan je dodatak mini zalogajčićima, kao što su tapasi ili kanapei. Najbolje nadopunjuju jela s ribom zbog svoje specifične arome. Probajte još danas napraviti ukiseljeni luk i uživajte u ovom jednostavanom dodatku. 

Sastojci:

  • glavica ljubičastog luka
  • sok od 5 limeta
  • pola žličice kumina
  • pola žličice šećera
  • 1 češanj češnjaka

Priprema:

Narezani luk stavite u vatrostalnu zdjelu i zakuhajte kuhalo za vodu. Luk prelijte kipućom vodom, ostavite da odstoji 20 sekundi, zatim ocijedite.

Vratite ocijeđeni luk u zdjelu i dodajte sok limete, sjemenke kumina, šećer, češnjak i veliki prstohvat soli. Promiješajte da se sjedini, pazeći da je luk potpuno potopljen u soku limete, zatim pokrijte i ostavite da se kiseli najmanje 20 minuta. Čuvati u hladnjaku i pojesti unutar 1 tjedna.