Priprema većine jela, posebice slanih, počinje s prženjem luka. Rezanje luka često izaziva suze, a i ostavlja miris na prstima, ne spada u najdraži dio kuhanja, a miris po stanu ostavlja i prženje luka. Saznajte kako spriječiti miris luka u kući: Profesionalni kuhari koriste ovu namirnicu kod prženja i dinstanja luka. Pročitajte i kako spriječiti plakanje od luka.
I kod samog prženja slijedite ove trikove kako bi vam jelo bilo ukusnije i sočnije.
Sol
Luk posolite 30 sekundi prije kraja ako ga pržite samog, a ako ga koristite za pripremu drugih jela, posolite ga odmah. Brže će biti gotov.
Temperatura
Najprije zagrijte tavu, a zatim dodajte nasjeckani luk. Smanjite temperaturu i pržite dok ne omekša. Dodajte sol po uputama. Ako vam je potreban hrskavi zlatni luk, pecite ga cijelo vrijeme na jakoj vatri.
Šećer
Želite li hrskavi luk, obavezno dodajte žličicu šećera.
Soda bikarbona
Malo sode bikarbone uvelike će poboljšati kvalitetu prženog luka.
Izvor: StvarUkusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice