Torta od mrkve jesenski je klasik pun začina i sočnosti, a danas vam donosimo recept popularne Chrissy Teigen. Ovo je inače njena omiljena poslastica, a jednom prilikom podelila je i recept koji je postao veoma tražen
Donosimo ga u nastavku.
Sastojci:
2 šalice brašna
2 žličice sode bikarbone
½ žličice soli
2 žličice cimeta
3 velika jaja
2 šalice šećera
¾ šalice ulja
¾ šalice mlaćenice
2 žličice ekstrakt vanilije
2 šalice naribane mrkve
1 konzerva ananasa, ocijeđenog
1 limenka kokosa u listićima
1 šalica nasjeckanih oraha
Glazura od mlaćenice:
1 šalica šećera
1 ½ žličice sode bikarbone
½ šalice mlaćenice
½ šalice maslaca ili margarina
1 žlica kukuruzni sirup
1 žličica ekstrakt vanilije
Glazura od krem sira:
¾ šalice maslaca ili margarina, omekšalog
1 (8 oz.) paket krem sira, omekšali
1 (3-oz.) paket krem sira, omekšali
3 šalice prosijanog šećera u prahu
1 ½ žličica ekstrakt vanilije
Priprema:
1. Prethodno zagrijte pećnicu na 180 i obložite 3 okrugla kalupa za kolače papirom za pečenje, lagano namastite i pobrašnite papir.
2. Pomiješajte prva 4 sastojka.
3. Miješajte jaja i sljedeća 4 sastojka srednjom brzinom miksera dok smjesa ne postane glatka. Dodajte mješavinu brašna, miksajte pri maloj brzini dok se ne sjedini. Umiješajte naribanu mrkvu i sljedeća 3 sastojka. Ulijte tijesto u pripremljene kalupe za torte i pecite na 350° 25 do 30 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista.
4. Napravite glazuru: Zakuhajte sve sastojke u velikoj pećnici na srednje jakoj vatri. Kuhajte, često miješajući, 4 minute. Maknite s vatre i umiješajte vaniliju.
5. Napravite glazuru: Miksajte maslac i krem sir na srednjoj brzini dok ne postanu kremasti. Dodajte šećer u prahu i vaniliju; tucite dok ne postane glatko.
6. Izvadite kolače iz pećnice i ravnomjerno prelijte slojeve glazurom od mlaćenice; ohladite 15 minuta. Izvadite iz kalupa i potpuno ohladite na rešetki. Premažite glazurom između slojeva te na vrh i strane torte.
U nastavku pogledajte postupak: